Skip navigation

Projekter

I Social- og Psykiatriafdelingen er der til stadighed fokus på udvikling

Social- og Psykiatriafdelingen har til stadighed fokus på analyser og udviklingstiltag, som kan føre til f.eks. nye arbejdsmetoder, samarbejdsrelationer m.v.

Vi har afsluttet Socialpsykiatrisk Forebyggelsesteam og Projekt Ungeteam. Evalueringsrapporterne fra de to tilbud kan du se i højreboksen.

Evt. spørgsmål til projekterne kan rettes til:

afdelingsleder Karin Engdal på mail KARIE@vejle.dk  eller på tlf. 30 91 70 21

 

Derudover har Social og Psykiatriafdelingen til stadighed gang i nye projekter, hvoraf nogle udvalgte nævnes her.

Overbygning på Psykiatrifondens og Vejle Kommunes succesfulde frivillige peer-støtte-indsats

Vejle Misbrugscenter og Psykiatrifonden vil i et 2-årigt projekt støtte op om, at mennesker, som lige er kommet ud af et misbrug, eller som er godt på vej, undgår tilbagefald, bliver mindre ensomme, og at de får opbygget et netværk uden for misbrugsmiljøet gennem en frivillig peer-støtte indsats.

Peer-støtte-metoden går i al sin enkelhed ud på, at en person, der har haft et alkohol- og/eller stofmisbrug, men som nu er fri af misbruget, støtter en anden, som først lige er kommet ud af sit misbrug.

Vejle Kommune og Psykiatrifonden har gennem de sidste 3 år samarbejdet og afprøvet metoden i et tilsvarende projekt med stor succes, dog med en anden målgruppe. Resultaterne har vist, at personlig erfaring er inspirerende og motiverende for dem, som ikke er nået så langt i egen recovery-proces.

I projektperioden (2016-2018) gennemføres to uddannelsesforløb med 10-15 peer-mentorer i hvert forløb. Mentorerne matches med et tilsvarende antal peers. Målet er, at 40-60 peers og peer-mentorer gennemfører forløbet. Læs mere om projektet.

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte Jytte Larsen, der er lokal projektleder i Vejle Kommune på mail jytch@vejle.dk eller telefon 20 26 45 77.
Du kan også kontakte Marie Nybo, der er projektleder i Psykiatrifonden på mail mny@psykiatrifonden.dk eller telefon 20 31 87 59.

Denne side er sidst opdateret: 12.01.2017